Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Και η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει το εμπόριο γούνας

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ

Το Σάββατο, 31 ...Μαρτίου, στις 12 π.μ., στην είσοδο του Εκθεσιακού Κέντρου EXPO στην Ανθούσα, (μετρό Παλλήνη, λεωφορείο Α5, Έξοδος 14 Αττικής Οδού) θα συγκεντρωθούμε για να εκφράσουμε ειρηνικά την αντίθεσή μας στη Διεθνή Έκθεση Γούνας και στο γουνεμπόριο.

Ένα εμπόριο ήδη καταδικασμένο στη συνείδηση εκατομμυρίων συνειδητοποιημένων πολιτών της Γης και που ωστόσο στη χώρα μας εξακολουθεί να επιδοτείται, σε συνθήκες κρίσης και οδυνηρών στερήσεων της κοινωνίας, από τα χρήματα των φορολογουμένων. Εμπόριο παρακμασμένο κι έτσι κι αλλιώς καταδικασμένο σε μαρασμό, λόγω της μειούμενης παγκοσμίως ζήτησης για γούνες.

Είμαστε συγκάτοικοι στον πλανήτη με τα υπόλοιπα νοήμονα πλάσματα κι όχι ασύδοτοι επικυρίαρχοι και εκμεταλλευτές. Μοιραζόμαστε ένα κοινό σπίτι, τη Γη, και οφείλουμε σεβασμό και φροντίδα στα οικοσυστήματα που μας περιβάλλουν. Αυτό άλλωστε επιτάσσει και το υπέρτατο συμφέρον της επιβίωσης του είδους μας: μια αρμονική και δίκαιη πλανητική συνύπαρξη.

Η Δημοκρατική Αριστερά συμμερίζεται τις αντιλήψεις του διεθνούς προοδευτικού κινήματος για την κατάργηση της γούνας και ενώνει τη φωνή της με τις φωνές όλων εκείνων που αγωνίζονται για ένα βιώσιμο, αειφορικό και εντέλει καλύτερο κόσμο.

Θέμης Δημητρακόπουλος Γραμματέας της οργάνωσης Οικολογίας - Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου