Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Παραπλανητική χαρακτηρίστηκε διαφήμιση που παρουσιάζει τη γούνα ως ''οικολογικό'' προϊόν



Τη νέα διαφημιστική εκστρατεία του «Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων» απαγόρευσε η Βρετανική Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων (ASA), υποστηρίζοντας ότι περνά παραπλανητικά μηνύματα για τις γούνες.
Η διαφήμιση προβάλλεται σε περιοδικά και φέρει τον τίτλο «Γιατί είναι περιβαλλοντικά φιλικό να φοράμε γούνα».
Μεταξύ άλλων, η διαφήμιση υποστηρίζει ότι η γούνα έχει μεγάλη διάρκεια από τη φύση της, είναι βιοδιασπώμενη, ανακυκλώνεται εύκολα και συμβάλλει στη διατήρηση της φύσης.
Σημαντικό ρόλο στην απόφαση της Βρετανικής Αρχής Διαφημιστικών Προτύπων έπαιξε η έντονη διαμαρτυρία της ΜΚΟ «Παγκόσμια Δράση για την προστασία των Ζώων», που σε επιστολή της επισημαίνει ότι το περιεχόμενο της διαφήμισης είναι παραπλανητικό.
Από την άλλη πλευρά ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Γουνοφόρων Ζώων και η Διεθνής Ομοσπονδία Εμπορίου Γούνας υπεραμύνονται της διαφήμισης, υποστηρίζοντας ότι η γούνα διαρκεί για πολλά χρόνια και αποτελεί «βιώσιμο» προϊόν.
Μάλιστα οι δυο φορείς τονίζουν ότι οι γούνες από μινκ κρατούν τουλάχιστον 30 χρόνια, πολύ περισσότερο συγκριτικά με τα υφάσματα, προσθέτοντας πως οι γούνες μπορούν εύκολα να ανακυκλωθούν με την επαναχρησιμοποίηση τους σε άλλα προϊόντα όπως τσάντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου