Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Έναρξη μεγάλης εκστρατείας κατά της γούνας στην Κίνα

"Η ACTAsia for Animals έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στη μεγαλύτερη καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού που έγινε ποτέ για την αντιμετώπιση της ακμάζουσας και αιματηρής βιομηχανίας γούνας στην Κίνα. Πάνω από πενήντα φιλοζωϊκές οργανώσεις στην Κίνα, έχουν εφοδιαστεί με το κατάλληλο υλικό και υποστηρίζουν την εκστρατεία μας ενάντια στη γούνα στην Κίνα. Διαφορετικές ομάδες οργανώνουν διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.
Εκτός από offline δραστηριότητες, εστιάζουμε σε μια ηλεκτρονική δημόσια έκκληση σε συνεργασία με το Sohu.com, μία από τις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης στην Κίνα. Μια ειδική ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί με πληροφορίες για τους καταναλωτές και τους ακτιβιστές. Πάνω από εκατό προσωπικότητες της Κίνας, στηρίζουν την εκστρατεία με δηλώσεις τους κατά της γούνας.

Πάνω από πενήντα εκατομμύρια κουνέλια, ρακούν, μινκ και αλεπούδες, ζουν φυλακισμένα υπό φοβερές συνθήκες σε κινέζικες μονάδες εκτροφής γουνοφόρων ζώων, χωρίς την ύπαρξη νομοθεσίας που να τα προστατεύει και να διασφαλίζει τις βασικές τους ανάγκες. Θανατώνονται με βάναυσες μεθόδους και συχνά γδέρνονται ενώ είναι ακόμη ζωντανά. Η Κίνα έχει γίνει ένας σημαντικός παραγωγός και καταναλωτής γούνας, με συχνότερους αγοραστές τη νεότερη γενιά. Τα προϊόντα μπορεί να είναι παλτά, καπέλα, μαξιλάρια, κλινοσκεπάσματα και άλλα αξεσουάρ από τη γούνα ζώων. Η πλειοψηφία των αγοραστών δεν γνωρίζει την τρομερή βαναυσότητα που εμπεριέχει η εκτροφή και η θανάτωση των ζώων για τη γούνα τους. Αυτό δείχνει ότι η εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού είναι απολύτως απαραίτητη για να σταματήσει η τεράστια και αναπτυσσόμενη βιομηχανία γούνας στην Κίνα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου