Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Απαγορεύεται η είσοδος σε όσους φορούν γούνα σε μπαρ στο Μανχάταν

Ο ιδιοκτήτης τεσσάρων μπαρ στο Μανχάταν, απαγόρεψε την είσοδο στα μαγαζιά του σε όσους πελάτες του φορούν αληθινή γούνα. Φυσικά καλωσορίζει όλους τους επισκέπτες, αλλά τους ενημερώνει ότι η γούνα ζώων δεν είναι ευπρόσδεκτη στο κατάστημα. Έτσι πριν κάποιος εισέλθει στο μπαρ, θα περάσει από έλεγχο, αφού ο τολμηρός επιχειρηματίας έχει άνθρώπους στην είσοδο, οι οποίοι έλέγχουν αν τα γούνινα ενδύματα ή αξεσουάρ, προέρχονται από αληθινή ή ψεύτικη γούνα, πριν επιτραπεί η είσοδος των πελατών στο κατάστημα. Αν κάποιος φοράει αληθινή γούνα, μπορεί να μπει στο κατάστημα μόνο αν τη βγάλει. Μπορεί να την αφήσει στο αυτοκίνητό του, αφού στην γκαρνταρόμπα των καταστημάτων του θαραλέου επιχειρηματία Johnny Barounis, δε μπορεί να κρέμονται γούνες ζώων!

Επίσης στις κρατήσεις και στα πάρτυ, υπάρχει σαφής αναφορά ότι οι γούνες απαγορεύονται.

"Μπορεί ίσως να χάνουμε κάποιους πελάτες, αλλά στο τέλος πιστεύω θα είμαστε κερδισμένοι'', λέει ο Tim Bassett, ο οποίος διευθύνει 2 μπαρ του αποφασιστικού Jonny. 

Στο δημοφιλές Yelp! όπου υπάρχουν κριτικές από τα μπαρ, το Revision, ένα από τα μπαρ του Jonny, έχει σταθερά πολύ καλές κριτικές και ορισμένοι πελάτες αναφέρονται στην χρήση ανακυκλωμένων υλικών μέσα στο μπαρ ενώ πολλοί σχολιάζουν θετικά την απόφαση του ιδιοκτήτη να απαγορέψει τη γούνα.

Ο Johnny Barounis, θερμός υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ζώων, αποφάσισε να απαγορέψει τη γούνα στα καταστήματά του, ενώ έγινε και χορτοφάγος πριν από οκτώ χρόνια. Εκτός από την απαγόρευση της γούνας, είπε ότι δεν θα σερβίρει φουά γκρα ή κρέας επειδή και αυτά είναι προϊόντα κακοποίησης ζώων.

Δεκαετίες πριν, η απαγόρευση της γούνας σε μπαρ, ή σε μια ολόκληρη πόλη μπορεί να ήταν σχεδόν αδιανόητο, αλλά σήμερα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη συνειδητοποίηση της κακοποίησης που υφίστανται τα ζώα στο εμπόριο γούνας, έτσι η τάση απαγόρευσης της γούνας τείνει να επεκτείνεται. Για παράδειγμα, η πόλη του West Hollywood έθεσε πρόσφατα σε ισχύ την απαγόρευση των προϊόντων γούνας των ζώων. Αυτή η πόλη έχει έναν πληθυσμό περίπου 34.000 ανθρώπων.

http://www.care2.com/greenliving/fur-coats-banned-at-several-nyc-bars.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου